Tofu karbenátky - snadné, zdravé a rychlé!
Potřebné ingredience
Tentokrát inspirace není z Apetitu, ale z říjnového čísla Gurmán. Moc chutné!
na 4 porce: 400 g tofu, 2 lžíce másla, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 mrkve, 2 cibule, 2 vejce, 1 lžička směsi bylinek (oregano, tymián, petrželka), 5 lžic strouhanky, sůl, pepř a olej.
Postup přípravy
Tofu rozmačkejte vidličkou.
Na rozehřátém másle ho přibližně 2 minuty poduste společně s rozdrobenou kostkou bujónu. Poté sejměte z plotny a předejte do větší mísy.
Mrkev očistěte a jemně nastrouhejte. Vmíchejte k tofu spolu s nadrobno nakrájenou cibulí.
Přidejte vejce, bylinky a strouhanku, rozmíchejte, osolte a opepřete. Se solí opatrně, bujón je dost slaný.
Navlhčenýma rukama vytvarujte karbenátky a smažte na oleji z každé strany cca 5 minut.
Jako příloha se skvělé hodí bramborová kaše. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé